Logistik- og transportvirksomheden Frode Laursen A/S fra Vitten har vundet dette års Danish Transport Award på baggrund af firmaets grønne omstilling.

Af Aske Tougaard Munch

Foto: Ritzau Scanpix

Brancheorganisationen, International Transport Danmark, har i år hædret virksomheden Frode Laursen, ved at kåre dem som vinder af Danish Transport Award. Dette års pris fokuserede på den grønne omstilling blandt de danske transportvirksomheder.

Et af formålene med uddeling af prisen er at være en inspirationskilde for resten af branchen, så succeshistorierne kan danne grobund for yderligere grønne initiativer.

Blandt jurymedlemmerne er den tidligere EU-klimakommissær Conni Hedegaard. Hun mener, at der i transportbranchen er flere gode initiativer i gang. Men i juryen var man ikke i tvivl om, at prisen skulle gå til Frode Laursen og deres mange fine tiltag på det grønne område.

Kommunikationschefen i Frode Laursen, Maria Frank, fortæller, at klimaet fylder mere og mere hos virksomheden:

”Det er et stort fokuspunkt for os som virksomhed. Vi kan også se kunderne er mere og mere interesserede i klimaet,” fortæller Maria Frank.          

Medarbejderne sætter den klimavenlige dagsorden

En af årsagerne til, at Frode Laursen er løbet afsted med dette års pris, skyldes virksomhedens inddragelse af medarbejderne, når det kommer til den grønne omstilling.

Ifølge Maria Frank så er det ikke blot den øverste ledelse som sætter retningen i forhold til den grønne omstilling:

”Vi synes, at styrken ligger i, at det er medarbejderne, der er involveret. Det er hverdagens eksperter, der er med til at sætte dagsordenen. Det kan være vores folk, der har styr på lastbilerne og ved hvilke knapper, der kan skrues på for at optimere på den grønne omstilling,” siger Maria Frank.

Præmiepuljen på de 50.000 kroner skal derfor også bruges på medarbejderne:

”Vi skal bruge pengene på at højne medarbejderens engagement yderligere. Det kan betyde flere bæredygtighedsarrangementer eller at præmiere medarbejdernes gode klimaforslag,” fortæller Maria Frank.

Effektive vaskehaller mindsker firmaets vandforbrug

Et af firmaets initiativer på det grønne område, er deres nye vaskehaller. De nye vaskehaller er udviklet således, at det beskidte vand bliver genbrugt. Ved at tilsætte mere ilt til vandet, kan det give næring til bakterier, som spiser de beskidte olierester i vandet.

Det vand, der går til spilde under vasken, bliver erstattet af regnvand fra bygningens tage. Det betyder, at vaskehallerne er fri for at bruge frisk drikkevand.

Derudover har virksomheden også opgraderet virksomhedens lastbiler, så 97 procent nu lever op til Euro 6-standarden, som er en EU-lov, for hvor meget et køretøj må udlede af skadelige stoffer.