Den årlige samling af Hammels borgere, der ligger den første weekend i september, blev i år aflyst på grund af regeringens nye retningslinjer. Alle de mange gæster og begivenhedens sponsorer har dog sørget for, at de mange udgifter ikke bliver en stor regning for arrangørerne fra Hammel Gymnastikforening.

Af Axel Brown

Den første weekend i september har for borgerne i Hammel været synonym med hestemarked, fadøl og fejring siden 1972. I år forberedte arrangørerne sig på, at det blev en anderledes fest med afstand, håndsprit og ensrettede gader. Men de nylige restriktioner gjorde, at de aflyste arrangementet den 13. august. På trods af den sene aflysning er det lykkedes arrangørerne at forblive oven vande, for deres trofaste gæster og sponsorer har støttet dem, selvom de ikke fik den årlige fest. En corona-sikker indsamling på Mobilepay har gjort det muligt.

Ingen penge til foreningslivet

Hammel Hestemarked bliver hvert år arrangeret af Hammel Gymnastik Forening, og næsten hele overskuddet fra den store fest går ud til de forskellige afdelinger. 50.000 kroner af overskuddet går dog til Hammel Handelstands julelys. Selvom indsamlingen i år er gået godt, er der ingen penge til overs. Tidligere år har der været mellem 300 og 400 tusind kroner til omfordeling.

Næstformand i styregruppen for begivenheden Allan Bo Andresen siger, at selvom de er kommet ud af det med skindet på næsen, har det været et år med mange udfordringer. De afholder normalt flere arrangementer af forskellige størrelser, der alle er med til at gavne foreningslivet og holde kontingenterne nede.

”Set ud fra vores egen lille fuglekasse, er det virkelig ikke et godt år. Forhåbentlig bliver det anderledes næste år.”