Hjemmeværnet opruster i Favrskov

Hadsten kommer til at danne ramme Hjemmeværnets nye infanterideling i Favrskov. Delingen er opstået på grund af den stigende interesse, kompagniet har oplevet i Favrskov.

Af Aske Tougaard Munch

Hjemmeværnskompagniet i Favrskov åbner en ny infanteriafdeling. Infanterideling er oprettet, på grund af den store tilstrømning kompagniet i Favrskov har oplevet de seneste to år. Kompagniet har i dag 100 medlemmer, hvilket er en stigning på 40 medlemmer over de seneste to år.

Den store tilstrømning har gjort, at kompagniet var fyldt, og de mange frivillige har arbejdet for at udvide kompagniet.

Ifølge kompagnichef Kurt Kristensen så er tilslutningen til kompagniet ikke en almindelighed:

”Det er ekstraordinært. 40 mennesker på to år, det er simpelthen et scoop. Det er fordi, der er interesse for, det vi laver, og fordi vi har nogle gode uddannelser,” udtaler Kurt Kristensen.

Infanteridelingen kan skabe yderligere tiltrækning

Den nye infanterideling kan gøre det endnu mere attraktivt for borgere at melde sig som frivillig i Hjemmeværnet. Den nye deling adskiller sig fra de allerede eksisterende bevogtnings- og kommandodelinger, og kan være med til at gøre det yderligere interessant for udefra kommende.

”Infanteridelingen er en deling, som har de nyeste våben som maskingeværer og Carl Gustav panserværnsvåben. Det gør det mere attraktivt for de unge mennesker, og de tidligere værnepligtige kan opleve deres soldatertid igen,” forklarer Kurt Kristensen og uddyber:

”Der sker noget i vores kompagni, og det er derfor, nye gerne vil være en del af det.”

Kompagniets mange opgaver giver de frivillige kompetencer

Kompagniets hovedopgave består i bevogtningsopgaver, men de yder både assistance til forsvaret og det civile beredskab.

For at kunne klare de opgaver kompagniet får stillet, så holdes der jævnligt øvelser, og de frivillige bliver certificeret til at klare bestemte opgaver.

”Vi skaber færdigheder og kompetencer, som vores frivillige kan bruge i det civile liv,” siger Kurt Kristensen og fortsætter:

”Hjemmeværnet kan stille med folk, som er beredskabsklar. Vi gennemgår kurser og bliver certificeret. Man har derfor mulighed for at gøre en indsats, samtidig med at man som menneske opnår kompetencer.”

Det er ikke kun værnepligtige eller tidligere soldater, der søges til delingen. Der søges også personer uden militær baggrund. Hvis man ønsker at blive en del af Hjemmeværnet, men ingen militær baggrund har, så tilbyder Hjemmeværnet en grunduddannelse.

Delingens første møde afholdes i aften.

« »