Det er lykkedes Favrskov Kommune at få flere tilflyttere. Nye tal viser en stigning i hussalg på 22% i årets første 8 måneder sammenlignet med samme periode sidste år.

Af Caroline Dybdal

De nyeste tal fra Boligsiden.dk viser en markant stigning i antallet af boligsalg i Favrskov Kommune i årets første 8 måneder. Sidste år blev der solgt 332 boliger i perioden januar til august, i år er der solgt 404 i samme periode.

Favrskov skal være en mulighed

Efter et ønske om at gøre Favrskov kommune mere attraktiv for tilflyttere fra Aarhus, valgte kommunen i 2019 at prioritere flere penge til markedsføring. Det førte til projektet flyttilfavrskov.dk og en generel optimering af markedsføringen. 

Den målrettede indsats startede i oktober sidste år, og projektet har derfor været i gang i et år. Ann Nohrs er pressemedarbejder for Favrskov Kommune og er blevet en af hovedkræfterne bag projektet. Motivationen for projektet kom fra en sammenligning med nabokommunerne:

”Når vi kigger på statistikkerne, så er vi den af nabokommunerne til Aarhus, der får færrest af de fraflyttere, som Aarhus kontinuerligt genererer,” siger Ann Nohrs.

Ann Nohrs fortæller videre, at markedsføringen har været fokuseret på digitale platforme, med optimering af hjemmeside og styrkede sociale medier.

”Vi vil placere Favrskov som en naturlig mulighed på linje med Silkeborg og Skanderborg, der er de helt store trækplastre. Vi skal være der som en mulighed, når de ender i en livssituation, hvor de har brug for at flytte,” siger Ann Nohrs.

Markedsføring har båret frugt

Borgmesteren i Favrskov, Nils Borring, anser ikke længere Favrskov som værende den mindst attraktive kommune for Aarhus’ fraflyttere:

”Nu har jeg jo ikke fået de endelige tal for i år, men det tror jeg, det har i hvert fald været meget positivt.”

Det er ikke kun borgmesteren, der er positiv, det er statistikken også. Danmark har generelt oplevet en stigning i hussalg i 2020. Favrskov placerer sig med en stigning på 22% stadig i top 10 over de kommuner med den største stigning.

Ann Nohrs har oplevet interessen ved at flere har besøgt deres hjemmeside og sociale medier. Ejendomsmægler Asmus T. Christensen ved John Frandsen i Hadsten har også oplevet en øget interesse i Favrskov Kommune:

”Vi har haft sindssygt travlt (under Coronaepidemien). Vi er i et område, hvor priserne er, så alle kan være med.”

Favrskov Kommune har flyttet fokus fra at sælge kommunens egne grunde, til at sælge byen. Det er et tiltag, der ifølge Asmus T. Christensen er relevant for promoveringen af byen:

”Det er lige så meget at sælge byen, som at sælge husene vil jeg sige”

Og ifølge statistikkerne har det ændrede fokus også vist sig at være succesfuldt.