Grundet stigningen af corona-ramte i Danmark og de corona-restriktioner som er landet over, så har brætspilscaféen set sig nødsaget til at rykke online, men det bekymrer ikke arrangøren.

Af Sofie Engberg Munch

Mandag den 5. oktober rykker projektet Café Spilleglad online med live skattejagt på Facebook i stedet for at mødes i indendørs lokaler. Det gør de i forlængelse af Sindets Uge, som munder ud i Sindets Dag lørdag den 10. oktober. Formålet med caféen er at skabe nogle trygge rammer for borgere i Favrskov, som kan have det svært ved at komme ud ad døren og være en del af et fælleskab.  

Den manglende mulighed for at mødes fysisk skal dog ikke ses som en svækkelse af formålet med begivenheden. Borgerne vil nemlig stadig kunne indgå i et fællesskab på trods af, at det vil blive bag en skærm, det fortæller projektleder på Café spilleglad, Christina Møldrup Carlson.

”Det online fremmøde vil ikke kunne erstatte det fysiske, men selv om det er online, så giver det stadig en masse til målgruppen. Det giver noget til dem, som har brug for det, selv om de kan gemme sig bag en skærm, så er de stadig med i et fælleskab,” siger Christina Møldrup Carlson.  

Stadig hyggeligt – også over en skærm

De online skattejagter startede på den private facebookgrupppe Mødestedet tilbage i foråret. Her har der før været online påskeskattejagt. 

Grethe Olsen er en af dem, som har haft gavn af det sociale ved tilbuddene som både Facebookgruppen Mødestedet og Café spilleglad tilbyder. For hende er det rart, at man kan mødes online, selvom det er lidt anderledes. 

”Det er da hyggeligt at kunne mødes, også selv om det er over en skærm. Man møder nogle nye mennesker, og man får snakket med dem,” fortæller Grethe Olsen.  

Når det går løs i aften med online skattejagt, skal Grethe helt sikkert også være med.  

”Jeg skal sidde med min bette hund foran skærmen,” siger Grethe Olsen  

 Projekt med en svær begyndelse

Brætspilscaféen er et nystartet projekt skabt i et samarbejde mellem SIND Favrskov, FrivilligeCenter Favrskov og Den Grønne Villa. Dets overordnet formål er at skabe tryghed for dem, som kan have det psykisk og socialt svært. Projektet havde sin begyndelse i august 2020 og trods de hårde corona-restriktioner, så har det stadig været en succes hos borgerne.  

Det er indtil videre blevet til to udendørs brætspilsarrangementer, hvor ca. 10 personer har deltaget. Trods den relative stille start så er Café spilleglad ved godt mod. 

”Det er ikke så udbredt endnu. Det skal gå fra mund til mund, så når en har været der, så kan det være, at de tager to med næste gang,” fortæller Christina Møldrup Carlson.

Det er heller ikke antallet af deltagere, der er det vigtigste for projektet.  

”Om der er 2 eller 20, det gør ikke noget, så længe vi kommer ud til de rigtige,” siger Christina Møldrup Carlson.