Bagergården i Hinnerup fører den nationale konkurrence om at blive Danmarks bedste bageri. Bagermester Anders Pedersen er stolt.

Af Mathilde Brander

For enden af den smalle, brostensbelagte Storegade i Hinnerup centrum ligger Bagergården. Et bageri, som folk fra nær og fjern har stemt helt til tops i Opdag Danmarks landsdækkende konkurrence om at blive Danmarks Bedste Bageri. En konkurrence der er til som en hyldest til de hårdtarbejdende bagere rundt om i landet. I skrivende stund er der godt 500 stemmer, der adskiller Bagergården fra andenpladsen, Ganløse Bageri i Stenløse.

 ”Vi er utroligt stolte over, at en lille butik her i Hinnerup kan skille sig ud i store Danmark,” siger 31-årige Anders Pedersen, bagermester og medejer af Bagergården.

Ifølge Anders Pedersen er der gang i produktionen fra morgen til aften på bagergården, og råvarerne vælges med omhu. Det håber Anders Pedersen, at kunderne kan smage, og at det er det, der trækker stemmerne.

Det handler ikke kun om kroner og ører for os, men om at kunne stå inde for det, vi laver – og for faget i det hele taget,” siger Anders Pedersen.

Medarbejderne i Bagergården gør en ekstra indsats for at sprede budskabet om konkurrencen, og ekspedienten hjælper gerne kunderne til tasterne for at stemme.

Lastbilschauffør Andreas Buur er fast kunde hos Bagergården. Her får han altid godt brød og god service, fortæller han. En så god service, at Andreas Buur gerne kører ekstra kilometer for den. Han er bosat i Hadsten, men han tager altid turen til Bagergården i Hinnerup, når han skal have bagværk. Andreas Buur tror på, at Bagergåden i hvert fald ender i top 10, når konkurrencen afgøres den 13. oktober.

”Vi er meget beærede over alle de stemmer, der kommer ind, og vi følger med hver dag,” siger Anders Pedersen.

Andreas Buur har endnu ikke stemt, men der er ingen tvivl om, at det er det næste punkt på hans to-do liste, fortæller han. Og så kan Bagergården i Hinnerup tælle til 2053 stemmer.

Bagergården er et familiebageri i tre generationer. I dag er det Anders Pedersen og hans far, Jørgen Pedersen, der ejer bageriet. Foto: Mathilde Brander