Trods aflysning flyttede Hammel Hestemarked ind i folks baghaver

Hammel Hestemarked gæster hvert år op mod 40.000 besøgende den første weekend i september. Men i år har arrangørerne været nødt til at aflyse på grund af det stigende smittetal i Østjylland, og det har gjort deltagerne kreative, der har taget sagen i egen hånd og holdt deres egne havefester.

Af: Christina Alsing

Den 13. august blev knap 40.000 mennesker skuffede, da styregruppen fra Hammel Hestemarked sendte en pressemeddelelse om aflysningen af den årlige begivenhed, der har fundet sted siden 1972.

Hammel Hestemarked har været en del af 25-årige Christine Christensens liv, i ligeså lang tid hun husker. Hun kommer fra Hammel, og for hende har det været en selvfølge at være på markedet hvert år. Selv mens hun boede i Aarhus, var hun tro mod sine rødder i Hammel og kunne findes blandt markedsgæsterne.

”Det var nødvendigvis ikke på grund af hestene, at jeg kom, men mere fordi, at det var en mulighed for at hygge mig med mine venner,” fortæller Christine, der i dag er flyttet tilbage til Hammel.

Forsigtig opfordring til havefest

Da aflysningen blev meldt ud, skrev styregruppen blandt andet, at de håbede, at gæsterne ville holde deres egne ’hestefester’ på forsvarlig vis sammen med deres venner.

Det fik en fra Christines omgangskreds til at foreslå, at de fortsat skulle holde traditionen ved lige og mødes den første weekend i september.

”Vores lille havefest var lidt ligesom Hestemarkedet med bordbænkesæt, musik og telt, undtagen at vi ikke gik op til markedet,” fortæller Christine og uddyber, at de hvert år har mødtes til en damefrokost, før de tog videre til markedspladsen.

På Hammel Hestemarked Facebook side har flere af medlemmerne gjort ligesom Christine og holdt deres egne private hestefester rundt omkring i Hammel og delt dem på Facebooksiden.

« »